Sabina Hoogendijk is in juli 2005 afgestudeerd aan de Johan Cruijff University waar zij commerciële Sportmarketing en -management studeerde. Als afstudeerscriptie boog ze zich over een businessplan voor de Nederlandse Baton Twirling Association (NBTA), die op termijn erkenning nastreeft als officiële NOC*NSF sport. In dit kader heeft zij tijdens haar stage zich bezig gehouden met de organisatie van het Wereld Kampioenschap Twirlen en Majorette 2006. Dit is uiteindelijk een daverend succes geworden.
Voor haar studie aan de Johan Cruijff University heeft Sabina op de Rotterdamse Dansacademie gezeten in Rotterdam waaronder ook de opleiding HAVO voor muziek en dans. Daarnaast heeft zij vele scholingen gevolgd in de danswereld

Sabina heeft 3 jaar gewerkt op het Johan Cruijff College als topsportcoördinator. Hier heeft zij veel te maken gehad met het combineren van studie en topsport. Aangezien Sabina jarenlang topsport heeft bedreven heeft zij zich goed kunnen verplaatsen in de topsporters.

Tevens is ze werkzaam geweest op de MBO opleiding Dans van het ROC in Utrecht. Nu verzorgd ze lessen op VMBO scholen voor het vak dans en is werkzaam op verschillende dansscholen.

Topsport

Als sporter heeft Sabina een aantal jaren op het hoogste niveau geturnd en heeft zij gedurende 5 jaar deel uitgemaakt van de nationale selectie Ritmische Sport Gymnastiek. Met Ritmische Sport Gymnastiek heeft Sabina deelgenomen aan EK’s en Wk’s tevens heeft zij deelgenomen aan de Jeugd Olympische Spelen in Rusland.
Vanaf haar derde doet ze al aan twirlen. Zij is meerdere malen Europees Kampioen zowel in teamverband als solo. Ook is zij Wereld Kampioen geworden met haar team en solistisch een keer op jeugdige leeftijd.
In 2008 heeft ze met de Twirl Witches in de finale gestaan van Holland Got Talent

Dans

Sabina heeft aan verschillende producties meegedaan waaronder een productie van Kristina de Chatel.
Ook heeft ze in 2008 deelgenomen aan SYTYCD waar zij bij de top 25 van de meiden is geëindigd.

0